En händelse i den svenska bloggvärlden.

I flera år har Jan-Inge Flücht med bloggen Jinge varit den kanske största av de politiska bloggarna. Han har hållit på sedan 2004 och skrivit 10.000 inlägg, med mellan 5.000 till 7.000 besök om dagen. Det är – har jag förstått – mycket bland politiska bloggare. Andra typer av bloggar har betydligt större besökssiffror. Sök bilder för ”bloggare” på Google så förstår ni vad jag menar. Men i den politiska debatten har alltså Jinge varit stor och även av och till lyckats reta de gamla medierna.

Nu ser jag att han tröttnat på verksamheten och ska begränsa sig till att hålla på med en bildblogg. Men eftersom det inte bara varit en mycket professionell, utan också en kommersiell blogg, så lägger han inte ner den. Istället  har han  sålt bloggen till Anders Romelsjö, som driver den vidare under samma namn och med samma utseende. Vet inte om det kommer att innebära några större politiska förändringar. Det finns nog anledning att fortsätta följa denna blogg. Bland annat publicerar han ett intressant inlägg av Uppsalabon Gábor Tiroler, som är samordnare för nätverket Medicinare för Kuba, där han skriver om de svenska medierna och den omskrivna bilolycka på Kuba där en svensk kristdemokrat var med.

intressant

Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. ”Men eftersom det inte bara varit en mycket professionell, utan också en kommersiell blogg, så lägger han inte ner den. Istället har han sålt bloggen till Anders Romelsjö, som driver den vidare under samma namn och med samma utseende.”

  Med ”kommersiell” menar du reklamen på bloggen?

  I det avseendet har den förstås varit kommersiell, men man driver inte en sådan blogg av kommersiella skäl. Utomordentligt få politiska bloggar drar in lika många kronor som de kostar bloggaren, om ens någon. Så det kommersiella består knappast av det pekuniära, de är mer ett sätta att minska kostnaderna.

  Det mest ”värdefulla” är väl istället bloggens ranking på diverse listor och sökmotorer har jag en känsla av..

  Gilla

  Svara
 2. Nu är istället min blogg den största och har varit så sen maj.

  Gilla

  Svara
 3. Till Jinge: Tack för påpekandet om mitt lite slafsiga sätt att använda ordet kommersiell.

  Gilla

  Svara
 4. Till Anders Svensson: Grattis till att vara störst i den politiska bloggvärlden.

  Gilla

  Svara
 1. Förändringar i den politiska bloggvärlden - Jinge har lagt av | Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: