Hur ska vi ha det med riskkapitalbolagen? Lyssna på Daniel Suhonen i Uppsala.

Att försvara riskkapitalbolagens framfart inom välfärdssektorn verkar bli allt svårare. I slutet av förra året talade till och med Anders Borg (m) och Jan Björklund (fp) mot riskkapitalbolagen. Björklund sa:

Vi vill ha bort riskkapitalbolagen som ägare eftersom att de är för kortsiktiga. De är enbart inne för att ägna sig åt spekulationer för några år och sedan sälja vidare. De är inte bra ägare.

Naturligtvis fick man mothugg från regeringens mesta högerparti med det opassande namnet centern. Deras partiledare Annie Lööf tyckte att hennes kompisar Borg och Björklund anpassade sig till vänsterledaren Jonas Sjöstedt:

Jag tycker att man anpassar sig till Jonas Sjöstedts agenda. Det är helt omöjligt att i lagstiftning förbjuda vissa ägarformer inom välfärden.

Ja hur är det med den saken? Går det verkligen inte att förbjuda vissa ägarformer inom välfärden? En som har skrivit och debatterat denna fråga länge är socialdemokraten och chefen för den fackliga tankesmedjan Katalys: Daniel Suhonen. På torsdag 27 februari kommer han till Uppsala och talar på ett möte anordnat av Folkkampanjen för Gemensam Välfärd i Uppsala. Mötet har rubriken: ”Vi har råd med välfärden – men har vi råd med riskkapitalbolagen?”

Plats: Café Mumrik (Drabanten) på Kungsgatan 61

Tid: Torsdag 27 februari, kl. 18:30

Uppsala

Intressant?

Läs andra bloggar om välfärden

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: