Från Uppsalas horisont: Tre kloka folkpartister och en modig överläkare.

I Uppsala finns det bara en dagstidning: UNT (oberoende liberal) . Av de alternativa lokala veckotidningarna finns numera bara Uppsala Fria kvar efter nedläggningen av Uppsalademokraten.  Trots att jag tuggar mig igenom UNT varje dag till frukost är det inte ofta jag känner mig speciellt glad över att läsa varken ledarsidorna, debattsidorna eller insändarsidan i UNT. När det gäller insändarsidan sköts den dessutom av en man som på ett helt uppenbart sätt favoriserar de mest bisarra” klimatskeptiker”. Man får vara glad för att det finns några duktiga och ”rotande” nyhetsjournalister på tidningen.

Men så dyker det upp två glädjande debattartiklar. Den ena handlar om Fulleröplanerna som bland annat Klimataktion i Uppsala driver opinion mot. Klimataktion får här i sak ett kanske oväntat, men inte oviktigt, stöd av några folkpartister i Vattholma-Rasbo som kräver Stoppa Fulleröplanerna!

Den andra artikeln är skriven av överläkaren på Akademiska sjukhuset Jan Fagius som uppmanar de anställda att vägra lägga ner arbetstid för att förbereda en utförsäljning av de egna avdelningarna. Mera sånt! Läs!

 

intressant

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: