Vem hotar vem? Nej till krig mot Iran.

Sedan en tid mullrar det åter som förberedelse till krig. Denna gång mot Iran. Det påminner en del om förspelet till kriget mot Irak 2003. USA:s president säger sig vilja ha hårdare sanktioner mot Iran. Olika till tänderna beväpnade kärnvapenmakter beskyller utan några bevis Iran för att också vilja skaffa sig dessa vapen. Framförallt tycks det vara Israel – en stat som ofta fungerat som USA:s speciella bandhund i Mellanöstern – som rycker i kopplet för att få börja bomba samtidigt som imperiemakterna USA, Storbritannien och Frankrike bedriver marin uppladdning vid Persiska viken.

Tack och lov var det enligt en opinionsundersökning i november ”bara” 43% av israelerna som stödde en militär attack. Den israeliska fredsrörelsen är viktigare idag än någonsin.

Vår egen utrikesminister kommenterar situationen och Sveriges roll med:

–          Vi har ingen direkt militär inblandning men om EU blandar sig i måste vi visa solidaritet . Sverige dras inte in om inte stormakterna gör det.

För dagen tycker jag att denna bild från den amerikanska Occupyrörelsen säger en hel del väsentligt om det falska och bisarra i dessa krigsplaner:

intressant

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: