Stoppa nedskärningarna på Ackis!

Ledningen för landstinget har beslutat om nya stora nedskärningar på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Stora grupper inom personalen har reagerat mot detta genom att demonstrera och skriva på protestlistor. När så många av dem som gör jobbet och har kunskaperna reagerar så måste alla vi andra och de beslutande politikerna lyssna!

 

Nedanstående upprop har hittills skrivits på av över 2600 personer på sjukhuset:

upprop

Du kan uttrycka ditt stöd till personalens kamp för anständiga arbetsvillkor och en mänsklig vård genom facebookgruppen Stoppa nedskärningarna på Akademiska sjukhuset.

Uppsala

 

 

Lämna en kommentar

1 kommentar

 1. Karin Kirkland

   /  8 februari, 2013

  Förutom att patienter och vårdpersonal blir lidande av detta så blir en följd också att utbildningarna utarmas.
  I vilket läge av nedskärningar går det inte längre att bedriva vårdutbildningar vid våra universitetssjukhus? Nu verkar detta vara nära förestående både i Lund, Malmö, Stockholm, Göteborg, Linköping, Örebro och Uppsala. Återstår i stort sett bara Umeå och utlandet för läkarutbildning eller är det lika illa där?
  Vad jag förstår upplever både läkar- och sjuksköterskestudenter att de inte kan få den utbildning som krävs eller den handledda praktik som behövs för att vi ska kunna få kunnig vårdpersonal. De har naturligtvis förståelse för att den akuta vården måste gå före, men både de studerandena och redan verksamma kommer i en omöjlig situation när nödvändig utbildning och handledning måste ”prioriteras” bort.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: