Ekeroth lämnar allt utom lönen…

Affären kring sverigedemokraternas tre järnrörsmän fortsätter. Nu meddelar Kent Ekeroth att han lämnar sitt uppdrag som rättspolitisk talesperson och sitt deltagande i riksdagens utskottsarbete. Om detta kan man säga att OM en järnrörsman skulle kunna fortsätta att uppbära ett politiskt uppdrag som talesperson i rättspolitiska frågor då vore den svenska demokratin ännu mer hotad än den redan är.

Partiets gruppledare Björn Söder tycker att detta tyder på ”självrannsakan och gott omdöme”. Björn Söder har uppenbarligen inte en speciellt hög eller nyanserad uppfattning om innehållet i begreppet ”gott omdöme”. Är allt som inte är ett uselt omdöme (i detta fall att sitta kvar) uttryck för ”gott omdöme”?

Mer oroande är att Söder tillägger att Ekeroth nu ska ”ägna sin tid åt att bygga upp förtroendekapitalet igen”. Med tanke på  Söders frikostiga uppfattning om vad som är uttryck för ”gott omdöme” så kan man misstänka att den tid de räknar med för att Ekeroths ”förtroendekapital” ska vara återuppbyggt är mycket kort. Lika kort som massmedias glömska.

Däremot sitter Ekeroth kvar som riksdagsledamot. Så långt sträckte sig inte det ”goda omdömet”. Och det mest intressanta och det som vi bör lägga på minnet är det som fångas i en rubrik ifrån TT Dagens Nyheter:

Ekeroth lämnar allt utom lönen.

Det kan vara bra att minnas nästa gång man hör någon sverigedemokrat hetsa mot bidragstagare.

Media: AB, DN, SvD

Bloggat: Annarkia, Röda Malmö, Varghjärta, INTE RASIST MEN

Intressant

Bloggat om SD

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: