Solidaritet med Gazaborna från Uppsala

Igår den 14 juni hade Israels blockad mot människorna på Gazaremsan pågått I fem år.

Med anledning av detta  skrev Staffan Granér från Ship to Gaza i Sverige en artikel i Aftonbladet där han bland annat berättade att 50 internationella biståndsorgan och människorättsorganisationer (däribland Amnesty International, Oxfam, Unicef, Unesco och WHO) undertecknat ett upprop där man kräver att blockaden omedelbart hävs.

Han berättade också att man köpt in segelskonaren Estelle och att man ska segla

de 5000 sjömilen från Sverige till Gaza med förnödenheter och solidaritet till människorna i Gaza. I hamnarna längs vägen kommer det att anordnas opinionsbildande evenemang och konserter för att rikta världens blickar mot inhumana, illegala och destruktiva blockaden.

Från den lokala Ship to Gaza-gruppen i Uppsala berättar Lennart Göransson att man sedan starten 2009 nu har samlat in 306.693 kronor som satts in på Ship to Gazas plustgirokonto i Nordea: 46359-6.

 Ship to Gaza Uppsala har också appellmöte nu på lördag 16 juni kl 13-15 på Stora Torget. Man kommer att ha bössinsamling för MS Estelles färd till Gaza i sommar, det blir korta tal av Leo Essemyr, Bertil Segerström och Eva Adler med flera och musik av Martin ”Piano” Ekström. Ship to Gaza samarrangerar detta med ABF och Palestinska Folkets Förening.

intressant

Uppsala

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: