Vinstvansinnet till nya nivåer – exemplet Uppsala.

Enligt en debattartikel i UNT av miljöpartisterna Maria Gardfjell och Johan Lundqvist så vill Alliansen i Uppsala nu införa vinstkrav även för de kommunala skolorna. Hur kan detta vara möjligt undrar man? Men skriver Gardfjell och Lundqvist:

För första gången ska en svensk kommun, nämligen Uppsala, göra en vinstutdelning från styrelsen för vård och bildning på 25 miljoner kronor för den pedagogiska verksamheten. Det är alltså en del av skolpengen som ska betalas tillbaka till kommunkassan.

Lika upprörande som obegripligt vansinnigt. I våra grannländer är det förbjudet att ta ut vinst från privata skolor. Men här tycks det för dessa borgerliga politiker inte finns någon gräns för krämarmentaliteten.

Då är det mer uppiggande att ta del av Nätverket Välfärd utan vinst, som kämpar för

en upprustad välfärd värd namnet, mot riskkapitalister och vinster i vår offentliga sektor och för ett stopp mot privatiseringshetsen av våra gemensamma tillgångar.En välfärd som utgår efter brukare och personals behov, inte riskkapitalister och allt snävare budgetramar. Under gemensam och demokratisk kontroll.”

De kallar redan nu till en stor manifestation för välfärd utan vinst utanför riksdagshuset den 17 september 2012. Samling Sergels torg kl 17-18

 

Blogg: Alliansfritt Sverige, Lena Sommestad, Världens bästa skitskola

Media: GP, SvD

intressant

Uppsala

Andra bloggare om skolan

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: