Blir skolan bättre med mer undervisning, tester och prov?

I Finland har skolan varit förskonad från drastiska reformer och står fri från marknadens logikskriver Sven-Eric Liedman i DN i en mycket intressant recension av Pasi Sahlbergs bok ”Finnish lessons. What can the world learn from educational change in Finland?”.  Liedman gör en genomgång av det svenska skolsystemets utveckling och förändring för att samtidigt utifrån Sahlbergs bok jämföra detta med skolan i Finland. Du kan också på nätet hitta en lätt-tittad pdf av författaren som med statistik visar skillnader t.ex. vad gäller undervisningstimmar och att ”test less learn moore” har varit framgångsrikt. Du får några roliga bilder på köpet…

intressant

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: