Hej då Uppsalademokraten och välkommen åter!

Sedan en vecka får inte jag och andra prenumeranter på Uppsalademokraten längre tidningen hem i brevlådan.  Den 30 december kom det sista numret. Då tidningen inte nådde upp till presstödsgränsen på 1500 prenumeranter – det fattades visst 50 stycken – bestämde ETC att lägga ner.

Det är naturligtvis väldigt tråkigt på en massa uppenbara sätt. Det känns också svårt att acceptera att det inte skulle vara möjligt att ge ut en lokal tidning med radikal profil i en stad av Uppsalas storlek.

Jag hade tänkt att jag skulle skriva något om detta, men såg nu att Peter Gustavsson, radikal socialdemokrat, Uppsalademokratens förste chefredaktör under dess korta historia och medförfattare till boken ”Sälj hela skiten” (om hur privatiseringarna raserar välfärden) skrivit en intressant fundering om saken: Hålet efter Uppsalademokraten. Läs den.

intressant

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: