Kampanj för asylrätt

Den 24 november 2015 presenterade regeringen en rad åtgärder för Skärmklippatt minska antalet asylsökande i Sverige. De mest kända är att uppehållstillstånd till asylsökande bara ska vara tillfälliga även för barn, att de som får korta tillstånd inte ska få återförenas med sin familj och att människor utan id-handlingar inte får åka båt, buss eller tåg till Sverige. Planen innehåller fler punkter, som alla går ut på att hindra eller avskräcka flyktingar från att komma till Sverige. Åtgärdspaketet har fått många att reagera då det kommer att få förfärliga konsekvenser för redan utsatta barn och vuxna som tvingats fly. Många håller inte heller med om regeringens katastrofbeskrivning av situationen i Sverige.

I december samlades en mängd organisationer vars medlemmar dagligen möter flyktingar eller har egna erfarenhet av att vara på flykt. Man bestämde att starta Folkkampanj för Asylrätt. Kampanjen syftar till att protestera och bilda opinion mot regeringens åtgärdspaket. Några av de många organisationer som ingår i kampanjen är: Flyktinggruppernas Riksråd (FARR), Tillsammansskapet, Refugees Welcome Sverige, Jurister på Stockholms Central, Ingen Människa är Illegal, RFSL, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, Ungdom mot Rasism och Kristna Fredsrörelsen

Man har enats bakom detta korta upprop:

Människor på flykt ska inte hindras att nå Sverige.
Familjer ska kunna återförenas utan att riskera livet.
Därför protesterar vi mot transportöransvar och alla hinder mot
familjeåterförening!

Människor som behöver skydd ska vara trygga i Sverige.
Barn ska bemötas med omsorg och framtidstro.
Därför protesterar vi mot tillfälliga uppehållstillstånd och alla
åtgärder som inskränker
asylrätten och som strider mot barnkonventionen!

Skriv under deras upprop och sprid det vidare!

Intressant?

Läs andra bloggar om flyktingar, asylrätt

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: