Minskad status för bilen?

Jag läser i en artikel i SvD att Statusen lämnar bilbranschen:

Enligt Arnaud Deboeuf, i Renaults ledningsgrupp är bilar inte längre en statussymbol. Folk föredrar istället Ipad-skärmar eller smartphones framför bilar.

Satsning på prestigelösa billigare bilar lönar sig, ”i takt med att bilen som statussymbol försvinner”. Märken som Dacia, Skoda, Hyundai och Kia ökar . Sedan toppåret 2007 har bilförsäljningen minskat i Europa med nära en fjärdedel – 21 procent. Samtidigt har Kia ökat med 16 procent.

Och numera saknar 60 procent av befolkningen i åldern 18-24 år i Stockholms län körkort.

I väntan på de stora strukturella förändringar av våra transporter som gör att bilen inte längre är det dominerande transportmedlet väljer jag att lite glädjas åt detta….

Intressant?

 

Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. En fråga som infinner sig: Har ungdomarna inte råd att ta körkort eller är det ett aktivt val, väljer de bort att skaffa körkort? De kanske har vistats alltför många timmar av sina liv i bilar, ständigt på väg någon annanstans. Tänk om de är en generation som vågar gräva där de står i stället för att lockas in i den energislukande upplevelseturismen. I så fall är det ett glädjande friskhetstecken.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: