Ökat stöd för välfärd utan vinst.

Det finns ju undersökningar som visar att en klar majoritet av människorna i vårt land vill ha en välfärd utan vinst. Se till exempel den undersökning av NOVUS som refererats i Kommunalarbetaren (behandlat i ett tidigare blogginlägg här: Stefan Sterns oro.)

Men det gäller ju att också vinna organisationerna. Hittills har LO och Vänsterpartiet anslutit sig till kravet. Ett beslut på socialdemokraternas kongress i vår kommer att ha mycket stor betydelse. Det är därför glädjande att socialdemokraterna i Malmö Arbetarekommuns styrelse nu enligt Dagens Arena lägger ett förslag att:

socialdemokratin ska verka för att en ickevinst-princip ska vara rådande inom vård, skola och omsorg.

Förslaget antogs också igår av Arbetarekommunen med ett rungande ja. När Joakim Sandell, ordförande för Socialdemokraterna i Malmö, får frågan om han tror deras linje till slut kommer att bli den officiella partilinjen, så svarar han:

Jag tror vi kan ha goda förhoppningar om att driva igenom detta. Men den interna processen ska ha sin gång och arbetarekommunerna ska ta sina beslut. När det gäller vårt beslut är det viktigt att våra medlemmar väljer kongressombud som tydligt deklarerar sin åsikt i den här frågan.

Låt oss hoppas och göra allt vad vi kan för att han ska få rätt! Då behövs det också att en hel del s-toppar byts ut.

Intressant?

Media:

Arbetet , SvD

Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Bra att LO tittar på helheten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: