Vänster eller höger för socialdemokratin?

Bara en liten stund efter att jag skickat blogginlägget om Göran Greiders artikel i Tiden så nås jag av ett övertydligt exempel på den splittring inom socialdemokratin som Greider kallar ”fundamental”.

I P1-morgon kan man lyssna på en debatt mellan högersidans Robert Noord (s-oppositionsråd i Haninge) och vänstersidans Bengt Silfverstrand från Höganäs. De debatterar vinst inom skolan. Noord ser vinsten som en drivkraft (men den får inte vara på bekostnad av kvalitet…). Silfverstrand  visar tycker jag på ett mycket bra sätt hur detta inte går ihop. Silfverstrand undertecknade för övrigt nyligen en debattartikel i Aftonbladet i detta ämne: ”Det räcker nu – sluta pantsätt vår välfärd.” Han har dessutom en mycket läsvärd blogg som jag gärna puffar för.

intressant

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: