Socialistiskt forum Uppsala april 2012.

2007 bildades föreningen Socialistiskt forum Uppsala, med inspiration från Socialistiskt forum i Stockholm och Umeå (i år även ordnat i Gävle). Sedan dess har tre forum och ett antal möten och föreläsningar organiserats i Uppsala.

Inför årets forum skriver föreningen bland annat:

–          Vi lever i en tid när t.o.m. borgerliga nationalekonomer eller medier som Financial Times diskuterar om kapitalismen är i kris. Girigheten, rovdriften på människor och miljö, massarbetslösheten, de ökade klyftorna och otryggheten blir alltmer upprörande. Samtidigt blir allt fler medvetna om klimatkrisen och hur det nuvarande ekonomiska systemet tär på jordens resurser. Den okritiska synen på tillväxt till varje pris och oavsett innehåll ifrågasätts.

Man framhåller också:

–          att det är viktigare än på mycket länge att mötas över parti- och organisationsgränser för att tillsammans öka kunskapen, utvecklaanalysen och presentera de nödvändiga svaren för att skapa ett rättvisare och mänskligare samhälle.

Föreningen har omorganiserats lite sedan starten. Från början var det en koalition av föreningar. Men nu kan man också vara individuell medlem. Om du vill gå med eller ha kontakt så kan du mejla: socialistisktforum.uppsala snabel-a g.mail.com (sätt in @ emellan utan mellanslag).

Lördagen den 21 april hålls alltså det fjärde forumet på Ungdomens hus på Svartbäcksgatan 32. Det öppnar kl 12 och håller på till kl 20. Föreningen Bokcafé Projektil kommer sköta mat och fika och på kvällen blir det musik med folkmusikgruppen Vilde. De olika föreningarna kommer också ha böcker och tidskrifter till försäljning. Om du vill ta reda på programmet eller få annan information om forumet så kolla hemsidan.

 

Verkar väl intressant?  Kanske ses vi där?

Andra bloggare om socialistiska forum: Loke, Dagens Konflikt, Planka.nu, Jonas Sjöstedt, Stockholmsvänstern

Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Intressant! Tack för info!

  Ibland känner jag mig som en (självpåtagen) länk mellan den miljömedvetna vänstern och de radikala miljöpartister (de finns!) som är missnöjda med MP:s ”eko-chica väg” som Schlaug uttrycker saken.

  Som jag skrev på Birger Schlaugs blogg tidigare idag:

  Frågan är: Blir den nya, livsnödvändiga vägen en Via Dolorosa för mänskligheten eller växer det fram ett bättre samhällssystem för ALLA?

  Vill rekommendera ett blogginlägg av Anders Romelsjö. Han tar, med utgångspunkt i Åsa Romsons DN-artikel i dagarna, ett radikalt grepp om miljöproblematiken. Rubrik: Kapitalismen hindrar nödvändiga insatser för klimatet!

  Här finns inlägget:

  http://aromelsjö.se/politik/kapitalismen-hindrar-nodvandiga-insatser-for-klimatet.htm

  Gilla

  Svara
  • Håller med om att det finns radikala miljöpartister även om det (precis som hos socialdemokraterna) inte är de som ”styr” och Fridolins omvandling gick ovanligt snabbt. Uppskattar däremot ofta det som Schlaug skriver. Har honom bland mina favo-bloggar. Ska läsa Romelsjö.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: