Ett barn är fött…

När jag hör de senaste nyheterna om det där speciella nyfödda barnet som Nyheterna på TV säger hyllas av ”hela det svenska folket”, så kommer i mina öron några ord från den gamle norske diktaren Arnulf Överland:

Ett barn är fött i Betlehem – ett barn är fött i varje hem.”

Den radikale Överland skrev detta mot religionen men det skulle kunna omskrivas till att handla om monarkin, ifall nu någon kunde hjälpa mig med rimmet.

Därför får jag nöja mig med att föra vidare ett uttalande från REPUBLIKANSKA FÖRENINGEN:

Republikanska Föreningen gratulerar idag inte bara Victoria och Daniel till barnet, utan också riksdagen, som nu får ännu ett viktigt skäl att byta statsskick. När barnet är i tonåren beräknas en majoritet av svenskarna anse att monarkin ska bort. Föreningen uppmanar nu riksdagen att ta initiativ till en ny grundlag för både barnets och Sveriges bästa.

intressant

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Vi får verkligen hoppas att flickebarnet ska slippa det ok som hennes mor och far bär på sina axlar. Om Vickan är en klok mamma, tror jag att hon avbördar sig och hela sin familj tronen och hela härligheten och låter dottern leva ett någorlunda normalt liv i stället. Men kanske måste knugen lämna in först – en dotter vill inte såra sin far . . .

  Gilla

  Svara
 2. Göran Kärrman

   /  24 februari, 2012

  Jag måste erkänna att jag gläds lite åt hovnarren Herman Lindqvist och hans bannor vad gäller den lilla flickans namn. Tänk att han som svassat så otroligt för kungahuset inte får ha med ett ord i laget! Dom har inte ens frågat!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: