Lysande i Uppsalademokraten!

Det senaste numret av Uppsalademokraten innehåller bl.a. tre mycket läsvärda artiklar av tidningens politiska chefredaktör Fredrik Jansson:

Ledaren ”En arbetarrörelse värd namnet” där han inledningsvis skriver att det man ser framför sig inte är en rörelse utan något som står still och att ifall det rör sig ”så är det bitar av betong som faller till marken när fundamentet krackelerar.”

I vänsterspalten på samma sida som ledaren kritiserar han också på ett mycket bra sätt socialdemokraternas nedtoning av kravet på lagstiftning om att partiernas bidragsgivare ska redovisas öppet. Han jämför med kravet på mer insyn i Hovets ekonomi, som han tycker är bra, men konstaterar ”Kungen och hans hushållskassa i alla ära. Men det är väl viktigare att veta var de partier som styr – och vill styra – landet får sina inkomster ifrån.”

Till sist granskar han ”Det välfärdsindustriella komplexet” där det också är viktigt att följa pengarnas väg och syna banden mellan staten och kapitalet eller mer konkret hur företrädare för moderaterna personligen tjänar på bolag som Carema.

Läs!

Och om du inte redan prenumererar: gör det! Uppsalademokraten är ett måste för alla Uppsalabor som vill ta del av kritiska granskningar och radikal debatt.

intressant

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: