Nej till Fort Europa

eu-båtJag läser i UNT att Hans Rosling säger att ”antalet som drunknat i Medelhavet under april närmar sig 100 om dagen. Det är som toppnivån för Ebola under september 2014. Om siffrorna är lika, ska insatserna vara lika. ”  Vem kan säga emot det?

Samtidigt fick jag på facebook den här bilden av en fb-vän som tyckte att dessa eu-toppar gärna kunde sjunka tillsammans med Mellanösterns och Afrikas diktatorer. Jag är inte riktigt lika mordisk. Men bilden säger ändå en hel del om kontrasterna, orättvisorna och falskheten inom EU.

Vad menar jag då med Fort Europa? Och varför försöker alla dessa människor resa till Europa från krig och förtryck över havet i osäkra farkoster? Det de betalar är mycket mer än priset för en flygresa. Jo, det beror på EU-direktiv 2001/51/EC. I en kort video förklarar Hans Rosling på mindre än tre minuter dessa saker. Se den! Då förstår du också uttrycket Fort Europa.

intressant?

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: