Kärleksbomba moskén i Uppsala

Jag återger ordagrant ett viktigt initiativ som nu sprids bland annat på facebook:

Tidigt på nyårsdagens morgon har Uppsala Moské utsatts för ett brandattentat. Enligt UNT har rasistiska slagord klottrats på entrédörren och en molotovcocktail kastats mot moskén. Som tur var spred sig inte elden och ingen kom till skada. Men varje attack mot en moské är en attack mot oss alla och mot religionsfriheten. Attacken mot Uppsala Moské är den tredje på kort tid, nyligen har moskéer i Eslöv och Eskilstuna brunnit. Enligt Expo har det skett i snitt en attack i månaden mot en moské i Sverige under 2014.

Hatbrott och rasism hotar tryggheten och sammanhållningen i vårt samhälle. Det är därför viktigare än någonsin att vi tillsammans står upp för allas lika värde och visar att vi aldrig accepterar någon form av rasism.

Genom att ”kärleksbomba” moskén med hjärtan och kärleksbudskap vill vi visa solidaritet med våra muslimska systrar och bröder. Vi vill att Uppsalas muslimer ska mötas av kärlek när de kommer till fredagsbönen i morgon.

Gör så här: tillverka ett kärleksbudskap genom att tex klippa ut ett eller flera hjärtan, rita en teckning eller skriva några rader. Ta dig till moskén och placera kärleksbudskapet utanför någon av entréerna på Uppsala Moské, helst innan fredagsbönen som inleds 11.45. Är du inte på plats i Uppsala? Skriv din hälsning i eventet så ser jag till att tillverka ett hjärta med din hälsning på.

Vill du gå tillsammans med andra så samlas vi utanför moskén kl. 10.00 i morgon fredag 2 januari för en gemensam kärleksaktion.

Sprid eventet och bjud in era vänner så att vi blir många!

Uppsala

Intressant?

Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Fredrik

   /  5 januari, 2015

  Eskilstuna händelsen tycks nu ha varit en olycka.
  Kärleksbomba polisen som gör sitt jobb och tar
  ifrån korkade antirasister sina förhastade slutsatser.

  Gilla

  Svara
 2. Hej Fredrik!
  Din grundsyn framgår väl av att du kallar människor som är mot rasism (”antirasister”) för korkade. Därför kanske vi står för långt ifrån varandra för att ha ett meningsfullt åsiktsutbyte. Men två saker vill jag i alla fall säga om det som du skriver:
  1. Här i Uppsala finns det vittnen som såg gärningsmannen till attentatet. Det fanns alltså all anledning att uttrycka stöd för religionsfriheten och människors rätt att känna trygghet oavsett tro.
  2. Det är en trend att muslimer som grupp blir ihopbuntade och nedvärderade och en mängd kommentarer på nätet uttryckte glädje över att moskéer attackerats. Då finns det all anledning att uttrycka stöd för dem som en utsatt grupp. Det har inte något med stöd till just den religionen att göra. Det står inte heller i motsättning till att bekämpa olika bakåtsträvande tillämpningar eller företrädare för just den religionen.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: