Socialistiskt forum Uppsala 11 november 2012

Det är nu elva år sedan det första socialistiska forumet arrangerades på ABF-huset, Sveavägen i Stockholm. I år (2012) ordnas forumet i Stockholm den 1 december. Det är en dag då man enligt arrangörerna kan ”följa en mängd olika seminarier, debatter, föreläsningar, workshops och kulturarrangemang som alla berör vänstern och arbetarrörelsens framtid och samtid”. Läs mer om detta forum här.

Idén med att samla vänstern och arbetarrörelsen till socialistiska forum har sedan starten i Stockholm för elva år sedan spritt sig till andra städer. I september ordnades t.ex. ett lyckat forum i Gävle.

Här i Uppsala har föreningen Socialistiskt forum Uppsala funnits sedan 2008 och ordnat ett flertal forum och enskilda föreläsningar. I april i år ordnades det senaste forumet och nu är det snart dags igen:

Söndagen den 11 november är det åter dags för socialistiskt forum på Ungdomens Hus på Svartbäcksgatan 32.

Naturligtvis kan inte det här arrangemanget mäta sig med det stora forumet i Stockholm med en mängd parallella föredrag och debatter. Där forumet i Stockholm är som en stor galleria är forumet i Uppsala mer som en butik. Men det som bjuds är inte mindre intressant för det. Programmet ser faktiskt mycket bra ut. Eller vad sägs om att lyssna till:

Anne-Marie Lindgren

Lars Henriksson

Kajsa Ekis Ekman

Malin Beeck

Anne-Marie Lindgren, tidigare utredningschef vid Arbetarrörelsens tankesmedja, som kommer och talar om hur situationen ser ut för den svenska välfärden idag, ”hur vi hamnat där vi är och vilka vägval vi står inför”.

Volvoarbetaren Lars Henriksson, författare till boken Slutkört, som tar ett grepp om bilismen och bilindustrins kris och hur ett samarbete mellan fack och miljörörelse för omställning av produktionen skulle gynna både jobben och klimatet/miljön.

Författaren och journalisten Kajsa ”Ekis” Ekman som varit mycket i Grekland det senaste året berättar om situationen där och de utmaningar och möjligheter som den grekiska vänstern står inför.

Malin Beeck f.d. journalist på Uppsalademokraten som är aktuell med boken Guds folk som handlar om den kristna högern i USA.

Ja, vad sägs?

Läs mer om programmet och/eller om föreningen Socialistiskt forum Uppsalahemsidan eller på facebook.

Boka in detta evenemang!

Intressant?

Uppsala

 

 

 

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: