Vi människor som Guds medskapare.

För er som inte bor i Uppsala eller prenumererar på den lokala dagstidningen UNT vill jag rekommendera en välskriven artikel av ingen mindre än ärkebiskopen i Svenska kyrkan Anders Wejryd. Under rubriken Vi blundar fortfarande har han en artikel i söndagens UNT som tar upp klimatförhandlingarna i Durban. Han upprörs över att ”människovärde får heta pengar och resurser” och visar på att vi inte klarar av två-gradersmålet, att de som på olika sätt drabbas är de som bidragit allra minst till klimatförändringarna och att vi därför borde hörsamma kraven från utvecklingsländerna om en fortsättning på Kyotoprotokollet och finansiering av klimatåtgärder i dessa länder.

Han avslutar:

Vi har fått uppdraget att värna hela skapelsen. Vi människor är Guds medskapare i en skapelse som pågår.”

intressant

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: