Socialistiskt forum och Occupy-rörelsen.

För oss som bor i Uppsala och söker efter alternativ till det nuvarande samhället, finns det minst två ställen att söka sig till nu på lördag den 19 november.

Ett alternativ är att åka till Stockholm och lyssna till föredrag och debatter på ABF-huset i regi av Socialistiskt forum.

Ett annat alternativ är att stanna i Uppsala men att delta i Occupy Uppsalas torgmöte som sker varje lördag fram till jul,  mellan kl 13 – 14:30 på Stora torget i Uppsala.

Occupy Uppsala ser sig som en del av den globala occupy-rörelsen. Den har utgått från USA och ockupationen av Wall Street som i sin tur inspirerats av den arabiska våren och reagerat mot girigheten och korruptionen hos de 1 procent snuskigt rika. Som de själva uttrycker det:

“Occupy Wall Street is leaderless resistance movement with people of many colors, genders and political persuasions. The one thing we all have in common is that We Are The 99% that will no longer tolerate the greed and corruption of the 1%. We are using the revolutionary Arab Spring tactic to achieve our ends and encourage the use of nonviolence to maximize the safety of all participants.”

Häromdagen drevs ockupanterna I New York bort med våld av polisen och samma sak har hänt på andra platser i USA. Men organisationen berättar redan om kraftfulla motdemonstrationer, som t.ex. över 30.000 människor på gatorna i New York under torsdagen. Det finns all anledning att både anta och hoppas att rörelsen fortsätter både där och runtom i världen.

Ett något oväntat stöd för åtminstone modesta försök till omfördelning i USA kom också häromdagen från gruppen ”Patriotiska miljonärer”, en grupp på 137 miljonärer som kräver att skattesatsen för USA:s höginkomsttagare, som idag ligger på 35 procent ska återgå till de tidigare 36,9 procent. Inte någon revolution direkt, men säger väl en hel del om hur högervridet det politiska livet i USA är.

Lördag alltså!

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: