Stoppa REVA – samling i Uppsala.

Runt om i Sverige samlas folk och protesterar mot REVA, det projekt för att utvisa fler papperslösa som Polisen, Kriminalvården och Migrationsverket nu driver. Här i Uppsala har den feministiska aktivisten Zakia Khan tagit initiativ till en samling  lördag den 9 mars kl 11:00 på Stora torget. Så här skriver hon i uppropet till protestsamlingen:

Riv upp REVA!
Protestera mot polisens ID-kontroller, utvisningar och statligt organiserad rasism!
Regeringen har gett Polisen ett uppdrag: Utvisa fler människor. Projektet, som är ett samarbete mellan Polisen, Kriminalvården och Migrationsverket, kallas REVA. Men papperslösa är inte brottslingar! Många är flyktingar som sökt asyl men fått avslag och gått under jorden. De utnyttjas på arbetsmarknaden för svältlöner samtidigt som de berövas sina mänskliga rättigheter. Nu jagar Gränspolisen papperslösa i Stockholm och genomför id-kontroller, men detta är bara en början. Alla som inte ser tillräckligt ”svenska” ut riskerar att kontrolleras av polisen och misstänkliggöras enbart på grund av sin hudfärg. Detta är inhumant, strider mot våra mänskliga rättigheter och är statligt organiserad rasism.

Vi kräver detta av Regeringen:

* Riv upp REVA!
* Stoppa ID-kontrollerna! * Sluta utvisa papperslösa!

Kom och demonstrera med oss på Stora Torget i Uppsala! Lördag 9 mars, kl. 11:00

Uppsala

Intressant?

Media: AB 1,  AB 2, AB 3,  Södermalmsnytt, DN, Stockholms Fria, Flamman

ETC

Bloggat: Svensson

Annarkia

Andra bloggar om REVA

Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Verkställda avvisningar och REVA - ljuger polisen? | Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: