Läkerolarbetarna demonstrerade.

Den 17 maj var det demonstration i Stockholm. Det var arbetarna från Läkerolfabriken i Gävle som tillsammans med andra protesterade mot beslutet om nedläggning av deras arbetsplats . Här är en kort rapport från denna viktiga demonstration av Göran Kärrman.

Målet för demonstrationen var riskkapitalbolaget Nordic Capitals kontor i Stockholm. Cloetta som äger Läkerolfabriken ägs nämligen av detta riskkapitalbolag.

Det var inte någon stor demonstration, och större delen av arbetarrörelsens organisationer saknades, men kampandan var hög.

Förhoppningsvis är heller inte sista ordet sagt i kampen om Läkerolfabriken i Gävle. Det beslutsamma motståndet från arbetarna och inte minst den strejk som omedelbart öppnade porten för den av företaget utelåste fakföreningsordföranden Wellington Ikuobase, är redan ett stort problem för Cloettas företagsledning.  Redan börjar företaget tala om att ”varumärket” skadats genom arbetarnas motstånd. Och det faktum att fabriken går med vinst underlättar inte riskkapiatalisternas ”pedagogiska problem” med att motivera nedläggningen.

Möjligen kan Läkerolarbetarnas fortsatta kamp väcka åtminstone en del av arbetarrörelsen och den politiska vänstern. Vi kan i alla fall hoppas.

Göran Kärrman

intressant

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. På vissa utgifter sparas det inte…. | PEPPRAT RÖDGRÖNT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: