”Ersättning” eller utplundring? Mer om välfärdens gamar.

En artikel av Göran Kärrman.

Henrik Borelius, vd för den privata vårdkoncernen Attendo, plockade 2010 ut en lön som tillsammans med bonus och pensionspengar uppgick till 4,9 miljoner. Nu när koncernen säljs kan han göra en reavinst på uppemot 700 miljoner.

Borelius är (trots eller tack vare detta) också regeringens rådgivare i ”välfärdsfrågor”.

Borelius syster, den f.d. ministern Maria Borelius (M), vars ekonomiska fiffel fick henne att avgå efter en 8 dagar lång tjänstgöring har också en styrelseplats inom Attendo.

Henrik Borelius och hans likasinnade, är det verkliga skälet till den borgerliga regeringens ursinniga privatiseringsiver. Kanske vore det möjligt att med bilden av Borelius framför sig (välklädd, välklippt och trevlig – absolut inget Frankensteins monster) se de människor som skor sig på våra skattepengar. För det är naturligtvis för att TJÄNA PENGAR som dessa privata gamar ger sig in i skola, vård och omsorg.

Glöm allt tal om ”allternativ företagsledning”, ”kompetensutveckling” och all annan snömos som sprids i samband med privatiseringarna; de privata kapitalisterna tar över offentlig verksamhet för att tjäna pengar – så mycket pengar som möjligt.

Vad som händer inom de privatiserade verksamheterna vet vi. Vanvården satt i system.

”Tillväxt genom avregleringar”

Så när statsministern Fredrik Reinfeldt nu tillsammans med de andra privatiseringsivrarna, inom och utom Sverige, nu förespråkar ytterligare ”avregleringar för att skapa tillväxt” så är det Henrik Borelius och Ingvar Kamprad (en annan som snyltar på våra skattepengar) han vill gynna, inte oss vanliga arbetande. Tvärtom, det är vi som skall betala, dels genom skatterna men också genom försämringar av den service vi förväntas få för skattepengarna.

En arbetarrörelse värd namnet skulle naturligtvis göra allt som står till buds för att kasta ut dessa snyltare från den offentliga sektorn. Den av socialdemokratiska partiets verkställande utskott utsedde partiledaren, Stefan Löfven, väljer att tillsätta en utredning…

Intressant

Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Endast ekonomiska idioter köper privata vårdbolag för miljarder nuvarande läge. Att ägarna vill ha 7 miljarder för ett bolag med 12 000 anställda är en sak. Men vill någon betala det?

    Gilla

    Svara
  1. Hur är det ställt här hemma? | Annarkia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: